Mountainbike

Onder de vlag van Wielervereniging SV Putten is sinds april 2007 een Sectie Mountainbike gestart. Onder leiding van gediplomeerde M.T.B. instructeurs die hun instructeurs opleiding bij de NTFU hebben gevolgd en met goed gevolg examen hebben afgelegd. Er worden regelmatig trainingen gegeven aan diverse groepen. Zie voor meer informatie het kopje trainingen.

Volwassenen

Voor de volwassenen is er in de regel een training op de woensdagavond tijdens de zomertijd. Regelmatig zal er een rit gemaakt worden in het bos waar de trainingen op diverse locaties zullen worden uitgevoerd om de techniek van de mountainbiker te bevorderen. Het vertrek voor deze ritten zal zijn vanaf het Clubhuis aan de Hooiweg in  Putten. De trainingen zijn in eerste instantie bedoeld voor leden van de mountainbike afdeling van Wielerclub SV Putten, wanneer je nog geen lid bent is het wel mogelijk om een aantal keer mee te gaan op proef.

De vertrektijd vanaf het clubgebouw aan de Hooiweg is als volgt:

apr 18:30
mei t/m aug 19:00
sep 18:30

Trainingen

De mountainbike afdeling verzorgt verschillende trainingen voor de mountainbikers. Zie het sub menu rechts om te kijken waar en wanneer er getraint wordt voor de jeugd en volwassenen.

Jeugd

Voor de jeugd word er elke woensdagmiddag een training georganiseerd. Deze training vindt plaats in twee groepen. Deze groepen worden door een door een zes-tal enthousiaste begeleiders. De groepen zelf worden door deze groep begeleiders ingedeeld op hun kunnen.

De training begint op woensdagmiddag om 17:15 en eindigt tussen 18:30 en 18:45 en worden gestart vanaf het clubgebouw aan de Hooiweg (Clubgebouw van de Fiets Cross Club).

Normaal wordt er in twee groepen gereden waarvan de ene groep bij het clubgebouw blijft en de andere groep het bos in gaat. De groep die de ene week bij het clubgebouw vertrekt zal de week erop het bos in gaan. Bij het clubgebouw zal er vooral gewerkt worden aan de techniek van het mountainbiken om deze de andere week te kunnen toepassen tijdens de rit in het bos.

Wanneer je geintereseerd bent om lid te worden van de club en graag een keer mee wilt doen op proef dan is hier de mogelijkheid toe. Ook wanneer je niet over een mountainbike beschikt kun je een keer komen proberen, de club beschikt hiervoor over een aantal mountainbikes.

Wanneer je een keer mee wilt trainen of meer informatie wilt over de training dan kun je het beste contact opnemen met de jeugdtrainers op het volgende mailadres jeugdtrainer@wielerclub-svputten.nl

Ook lid worden van onze club? Dat kan! Schrijf je online in. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van onze activiteiten.