Club info

Alle informatie over de club bij elkaar.

Over

De Wielerclub SV Putten is een begrip in Putten en ver daar buiten. In de begin jaren van de club waren we verantwoordelijk voor de Hoge Veluwe Toertocht en ook heeft de club jaren lang de organisatie van de avond rijwielvierdaagse Putten gedragen. 

Historie

De Wielerclub SV Putten is als afdeling Tourclub van de Omni vereniging SV Putten opgericht op 12 april 1980. In eerste instantie heeft de focus voornamelijk gelegen op het wielrennen, sinds 2004 is dat verandert en heeft het mountainbiken een belangrijk aandeel gekregen.

In de begin jaren van de vereniging waren we verantwoordelijk voor de Hoge Veluwe Toertocht en ook heeft de vereniging jaren lang de organisatie van de avond fietsvierdaagse gedragen. Sinds 1997 organiseren we jaarlijks onze toertocht de Stoemperstocht. De eerste jaren vond de Stoemperstocht plaats in januari en sinds 2009 op de laatste zaterdag van oktober.

Bestuur

Gert van Beek

Voorzitter

Lex Brouwer

Secretaris

Robert Jespers

Penningmeester

Bert van den Hazel

Ledenadministratie

Glenn van Koot

New Tech Development

Caspar van de Werfhorst

Hoofd ICT

NTFU

Als Wielerclub SV Putten zijn we aangesloten bij zowel NTFU en standaard worden alle leden aangemeld bij de NTFU.

Vanuit de NTFU krijg je een lidmaatschapspas digitaal welke onder andere gebruikt kan worden bij toertochten voor het Scan&Go systeem waarbij je snel kunt starten. Op vertoon van de NTFU pas krijg je tevens korting bij toertochten die onder toezicht van de NTFU door verenigingen georganiseerd worden. Wanneer je bent aangemeld bij de NTFU ben je automatisch verzekerd voor schade aan de fiets. Standaard ben je voor schade verzekerd tot € 1.000, daarbij is er een eigen risico en een afschrijvingsformule. Het is mogelijk het verzekerd bedrag te verhogen. Naast nog een aantal andere voordelen ontvang je 6x per jaar het Fietssport Magazine.

NTFU Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Zij zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De NTFU is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en mountainbike-organisatie IMBA Europe. De ruim 55.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen. De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie.

Veiligheid en gedrag

Voor de veiligheid, gezondheid, gezelligheid (en herkenbaarheid) tijdens trainingen en toertochten zijn de volgende afspraken gemaakt:

 • Tijdens trainingen en tochten rijden we, zoveel als mogelijk, in clubkleding
 • Tijdens trainingen en tochten is het dragen van een helm verplicht
 • Wat betreft de veiligheid van de groep en overige verkeersdeelnemers houden wij ons te allen tijde aan de verkeersregels. De belangrijkste aandachtspunten zijn:
  • Rood licht = stoppen
  • Op verplichte fietspaden rijden
  • Geef andere verkeersdeelnemers geen aanstoot door te schreeuwen, maar maak gebruik van een bel.
  • Pas je snelheid aan de verkeerssituatie aan en probeer niet in te halen op plaatsen waar je anderen overlast bezorgt.
 • Bij obstakels worden de volgende signalen aan de medefietsers doorgegeven:
  • geparkeerde auto inhalen of inhalen van verkeersdeelnemers: “voor” en signaal geven met je rechterhand.
  • tegenliggers: “tegen” en zo nodig met linkerhand signaal geven.
  • hobbels, gaten, split, tak: “hobbel”, “gat”, “split”, “tak” en de plaats aanwijzen
 • Wanneer er achter in een groep mensen afhaken of af dreigen te haken (omdat de snelheid vooraan te hoog is) wordt dit doorgegeven, zodat de snelheid kan worden aangepast
 • Bij gezamenlijke tochten passen we de snelheid aan de langzaamste rijder aan. We laten iemand die het door uitputting niet kan volhouden nooit alleen achter!
 • (Toer) tochten vinden alleen doorgang bij voldoende belangstelling en acceptabel weer. Bij twijfel altijd even contact op nemen met de coördinator.

GEDRAGSCODE VAN SV PUTTEN

Volg SV Putten op Instagram

Word lid

Leuk dat je lid wil worden van Wielerclub SV Putten! Vul het formulier in en wij nemen contact met je op om je aanmelding definitief te maken!